Fysik

Kinematik - Frit fald

19. oktober 2015 af qqrt4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har lidt svært ved at beregne disse to spørgsmål, er der nogle som kan hjælpe eller give et lille hint?

En formodentlig sindsforvirret mand springer ud fra toppen af Rundetårn! (frit fald 36 m).

a) Hvor mange sekunder varer faldet?

b) Med hvilken hastighed (km/h) rammes fortovet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

Brug s = ½gt2 og v = gt,

hvor s er strækningen, g er tyngdeaccelerationen, t er tiden og v er farten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2015 af mathon

eller noteret

                        h=\frac{1}{2}gt^2          v=g\cdot t                       

                        t=\sqrt{\frac{2h}{g}}         v=g\sqrt{\frac{2h}{g}}=\sqrt{2gh}


Svar #3
19. oktober 2015 af qqrt4 (Slettet)

Så jeg isolere t i den første formel? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2015 af mathon

Så du isolerer t i den første formel  -  Ja.


Skriv et svar til: Kinematik - Frit fald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.