Matematik

Brug for hjælp til denne mat opgave

19. oktober 2015 af MiaBjerg10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber nogen kan hjælpe med disse opgaver! 

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Omkostninger.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2015 af Stats

Hvad skal du have hjælp til?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
19. oktober 2015 af MiaBjerg10 (Slettet)

De to sidste opgaver i den vedhæftede fil :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. oktober 2015 af peter lind

Indsæt x0 = 50 og h = 5 i den angivne formel

Udregn og reducer Q(x0+h)-Q(x0) så meget som muligt


Svar #4
19. oktober 2015 af MiaBjerg10 (Slettet)

55-50/5 = 1, er det så bare 1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2015 af peter lind

Nej. Du skal udregne (Q(50+5)-Q(50))/5


Svar #6
19. oktober 2015 af MiaBjerg10 (Slettet)

Altså den der hedder "bestem omkostningerne for hver ekstra produceret enhed, når produktionen øges fra 50 til 55" Er det den der giver 1?


Svar #7
19. oktober 2015 af MiaBjerg10 (Slettet)

Nårrh det giver 45?


Svar #8
19. oktober 2015 af MiaBjerg10 (Slettet)

Skal jeg så bare ikke reducere med h, som er 5?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. oktober 2015 af Stats

Omkostningerne fra hver ekstra enhed bestemmes ved, at udregne:

\frac{O(x+h)-O(x)}{h}

dette giver

\\ \frac{O(x+h)-O(x)}{h}=\frac{(8000+600(x+h)-(x+h)^2)-(8000+600x-x^2)}{h}=\\ \\ \frac{8000+600x+600h-x^2-h^2-2xh-8000-600x+x^2}{h}=\\ \\ \frac{600h-h^2-2xh}{h}=\frac{h(600-h-2x)}{h}=600-h-2x

Indsæt nu din h og x..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. oktober 2015 af peter lind

Nej Q(x) = 8000+600*x-x2

Udregn Q(50+5)    altså erstat x med 50+5 = 55 og udregn det

Udregn Q(50)  Den har du formodentlig udregnet

Træk det sidste resultat fra det første

Divider dette med 5


Svar #11
19. oktober 2015 af MiaBjerg10 (Slettet)

Mange tak, to sek indsætter lige værdierne! 


Svar #12
19. oktober 2015 af MiaBjerg10 (Slettet)

Peter Lind - hvilken opgave er det du taler om der? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. oktober 2015 af Stats

#12

Han taler om den samme.. :-)

Der er bare tale om to forskellige måder at udregne opgaven... Jeg synes personligt at min fremgangsmåde er mest optimal, da næste opgave ligger op til dette.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #14
19. oktober 2015 af MiaBjerg10 (Slettet)

Ser det her nogenlunde rigtigt ud?

Vedhæftet fil:Omkostninger.docx

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. oktober 2015 af Stats

Der er fejl i anden sidste linje.. og h → 0 er først i sidste opgave du skal benytte dette.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #16
19. oktober 2015 af MiaBjerg10 (Slettet)

Kan ikke helt se fejlen, hvad mangler jeg? :)

Og tusind tak for din tid og hjælp! 


Brugbart svar (0)

Svar #17
19. oktober 2015 af peter lind

Kommentar til #13 Din metode er den mest rationelle; medens min metoder er bedre fra et pædagogisk synspunkt. Det er netop derfor at opgaven er stillet op som den er.


Svar #18
10. november 2015 af MiaBjerg10 (Slettet)

Tak for hjælpen allesammen! :) lidt sent svar!


Skriv et svar til: Brug for hjælp til denne mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.