Kemi

kemi eksamenssæt juni 2014 -Hjælp til opgave 3

22. oktober 2015 af shabanaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Er der nogen som kan hjælpe mig med alle opgaverne i opgave 3 om ensymer i vedhæftede fil:

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: 2014 juni kemi.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2015 af Heptan

b) Benyt Lambert Beers lov.

A=l\cdot c\cdot \varepsilon

hvor l er kuvettens bredde, c er koncentrationen og den mærkelige krusedulle ε er absorptionskoefficienten. 

c) Reaktionshastigheden er kun konstant for nulteordensreaktioner, hvilket kan ses af hastighedsudtrykket

v = k

hvor k er hastighedskonstanten, som kan aflæses direkte af grafen.

d) Undersøg hvad der sker med formlen når [GTP] → 0.

Man kan vise at halveringstiden for en førsteordensreaktion er

t_{1/2}=\frac{\ln 2}{k}


Svar #2
23. oktober 2015 af shabanaa (Slettet)

Aha..Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: kemi eksamenssæt juni 2014 -Hjælp til opgave 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.