Matematik

Matematik hjælp!

23. oktober 2015 af Amalie85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg følgende opgave (vedhæftet)

Jeg fik koordinatsættet til (1,9) og ligningen til tangenten for f til y = 26x - 33

Hvordan kommer grafen til at se ud??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2015 af mathon

Både dit toppunkt og din tangentligning er forkert.

                   f(x)=3x^2+(-6)x+5


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2015 af mathon

Toppunktskoordinater:

                                              x_T=\frac{-b}{2a}     

                                              y_T=c-a\cdot {x_T}^2     

tangentligning:

                            f{\, }'(x)=6x-6

                            y-f(2)=f{\, }'(2)\cdot (x-2)


Svar #3
25. oktober 2015 af Amalie85 (Slettet)

Koordinatsættet giver stadig 1,9

Forstår ikke hvorfor den er forkert?


Svar #4
26. oktober 2015 af Amalie85 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:tangent_til_parabel.png

Svar #6
26. oktober 2015 af Amalie85 (Slettet)

Jeg forstår den ikke helt.. hvorfor står der at B = (1,2) og a : -3x + 0,5y - 3,5

?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2015 af mathon

a)
               x_T=\frac{-(-6)}{2\cdot 3}=1               y_T=5-3\cdot 1^2=2

Toppunkt:
                    T=(1,2)
                       

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2015 af mathon

b)
          tangentligning i (2,f(2))\! :

                                                   y-f(2)=f{\, }'(2)(x-2)

                                                   y-(3\cdot 2^2-6\cdot 2+5)=(6\cdot 2-6)(x-2)

                                                   y-5=6(x-2)

                                                   y-5=6x-12

                                                   y=6x-7


Svar #9
26. oktober 2015 af Amalie85 (Slettet)

Hov.. kan godt se fejlen nu


Svar #10
26. oktober 2015 af Amalie85 (Slettet)

Men forstår ikke hvordan grafen så passer overens med tangentligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. oktober 2015 af mathon

                                                   y=6x-7
er identisk med
                                                   -6x+y=-7
og med
                                                  -3x+0,5y=-3{,}5   som på grafen i #5.


Svar #12
26. oktober 2015 af Amalie85 (Slettet)

Mange tak!! :)


Skriv et svar til: Matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.