Kemi

Please - hjælp haster. Tungtopløselige salte vs. letopløselige salte. Forskel?

24. oktober 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan man skelne mellem tungtopløselige salte og letopløselige salte?

Kan det passe at: 

kaliumchlorid = Letopløseligt

kaliumbromid = Letopløseligt

Kaliumiodid = Letopløseligt

Jeg har fundet frem til at alle ovenståendee = letopløselige salte, men er det rigtigt? og hvordan kan man skelne mellem letopløselige og tungopløselige salte udover ved at aflæse på et skema?

Det ville være en kempe hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2015 af nillewedel (Slettet)

ja det er rigtigt at de er letopløslig

grænsen mellem tung- og letoplæslig stoffer går ved 2 gram pr 100ml vand ved 20c, det vil sige kan de 2 gram opløses i 100ml er de letopløslige og kan de ikke er de tungtopløslig

håber det giver mening


Skriv et svar til: Please - hjælp haster. Tungtopløselige salte vs. letopløselige salte. Forskel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.