Matematik

Find areal ved hjælp af ligning

25. oktober 2015 af FlotteJack - Niveau: 9. klasse

Opgavebeskrivelsen: Rektanglet har et areal på 18 cm2. Find sidelængderne. Skriv en ligning, der kan løse problemet. Der er også en tegning af rektanglet. På tegningen ses målene x og x+3. 

Jeg har problemer med at finde en ligning der kan forklare hvorfor x=3


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2015 af mathon

    Hvordan beregner du arealet af et rektangel, når du kender længde og bredde?


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

rektanglets areal     er    længde   *    bredde

                  areal      =    ( x+3 )     *    x

                   18         =    (x+3)      *      x

18=(x+3)*x

18=x2+3x                  brug løsningsformelen for en andengradsligning for at finde x


Svar #3
25. oktober 2015 af FlotteJack

#2

rektanglets areal     er    længde   *    bredde

                  areal      =    ( x+3 )     *    x

                   18         =    (x+3)      *      x

18=(x+3)*x

18=x2+3x                  brug løsningsformelen for en andengradsligning for at finde x

Taak!!! Du er fantastisk <3


Skriv et svar til: Find areal ved hjælp af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.