Matematik

matematik

27. oktober 2015 af hjælpMigPlizz (Slettet) - Niveau: 8. klasse

I en sekskant er der indtegnet en trekant.

Højden i treknten kan beregnes ved hjælp af formlen:

H2=r2-a2

h=højden i trekanten

r=eradius i cirklen

a= en halv sidelængde i sekskanten.

Beregn højden h?

Alle sider i sekskanten er 20cm

r= 20 cm

skal jeg så sige:

h2=20*20-10*10

h2=300

Men hvad gør jeg så? Altså hvis det overhovedet er rigtigt!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2015 af janusvm (Slettet)

Du er næsten i mål;

\begin{aligned} h^2 &= r^2 - a^2 \\ &= 20^2 - 10^2 \\ &= 300 \\ h &= \sqrt{300} \end{aligned}


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.