Fysik

trykflaske opgave

28. oktober 2015 af Teko123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har brugt for lidt hjælp med denne opgave.

" I en 25 L CO2 flaske som har tryket 18 bar, og temperaturen er 20 C. Mco2= 44 kg/kmol.
Barometertryket er 1 bar.

3.1 Hvor meget vejer indholdet i flasken?

Flasken bliver varmet op til 220C, flaksen har en ventil der åbner ved 22 bar.

3.2 ved hvilken temperatur åbner ventilen sig?

3.3 find tryket, når flasken er kommet ned til temperaturen 20 C igen


Svar #1
28. oktober 2015 af Teko123 (Slettet)

Jeg har prøvet at svaret på dem, men ved ikke helt om det er rigtigt som jeg laver

3.2

V_{1}=\frac{25}{1000}0,025m^{3}

m=\frac{M*p*V}{R*T}=\frac{44*17*10^{5}*0,025}{8314*293}=0,768kg

3.3

\frac{p_{1}*V_{1}}{T_{2}}=\frac{p_{2}*V_{2}}{T_{2}}\Rightarrow Solve\left (\frac{17*0,025}{293}=\frac{22*0,025}{T_{2}} \right )=379,18 Kelvin

3.3

ved jeg så ikke


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2015 af Heptan

Der skulle vist have stået 18 og ikke 17? (eller omvendt)

Ellers ser det fint ud ... du behøver ikke inkludere voluminerne V1 og V2 da de jo er lig med hinanden. Du har skrevet Tpå begge sider, der skal stå T1 hhv. T2.

\frac{p_1}{T_1}=\frac{p_2}{T_2}

3.3

Det er smart at ventilen åbner ved 22 bar, så man undgår en eksplosion. Det er klart at trykket stiger, når temperaturen stiger, så hver gang man varmer lidt på den, og trykket overstiger 22 bar, åbner ventilen indtil trykket igen er 22 bar. Det sker hele tiden, indtil temperaturen er 220 ºC.

Vi har altså en tilstand, hvor trykket er 22 bar og temperaturen 220 ºC. Lad os beregne trykket når vi er stoppet med at opvarme flasken, og temperaturen er faldet til 20 ºC: (samme formel som før)

p_4=T_4\cdot \frac{p_3}{T_3}=293\ \textup{K}\cdot \frac{22\ \textup{bar}}{493\ \textup{K}}=13\ \textup{bar}


Svar #3
28. oktober 2015 af Teko123 (Slettet)

Hov ja det ser jeg nu at jeg har nogle taste fejl,

tak for det grundige svar.


Skriv et svar til: trykflaske opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.