Kemi

Udregning af koncentrationer

31. oktober 2015 af humseper1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal udregne koncentrationerne af HCL og Na2S2Oi følgende opløsning:

10 ml H2O

20 ml 0,4M HCL

10 ml 0,4M Na2S2O2.

Nogle der har et bud på hvordan jeg gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2015 af mathon

generelt:
                  c(X)=\frac{n(X)}{V_{f\ae lles}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2015 af mathon

dvs
                 c(X)=\frac{n(X)}{V_{f\ae lles}}=\frac{V_X\cdot c_X}{V_{f\ae lles}}=\left (\frac{V_X}{V_{f\ae lles}} \right )\cdot c_X
          


Svar #3
31. oktober 2015 af humseper1 (Slettet)

Så for HCL:

0,02L*0,4M/0,04L=0,2M Er dette korrekt?


Svar #4
31. oktober 2015 af humseper1 (Slettet)

Na2S2O2:: 0,01L*0,4/0,04L=0,1M


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2015 af mathon

                            c(HCl)=\left (\frac{V_{HCl}}{V_{f\ae lles}} \right )\cdot c_{HCl}=\left (\frac{20}{40} \right )\cdot (0{,}4\; M)


                            c(Na_2S_2O_3)=\left (\frac{V_{Na_2S_2O_3}}{V_{f\ae lles}} \right )\cdot c_{Na_2S_2O_3}=\left (\frac{10}{40} \right )\cdot (0{,}4\; M)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2015 af mathon

Så - JA


Svar #7
01. november 2015 af humseper1 (Slettet)

Tak mathon. Du er en champ.


Skriv et svar til: Udregning af koncentrationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.