Matematik

Tangentens ligning

31. oktober 2015 af Needhelptak (Slettet) - Niveau: B-niveau
3) givet f(x)=x^1,5-x. Undersøg om grafen for f(x) har en tangent, det er parallel med linjen l, og bestem i bekræftende fald tangentens ligning.
A. l: y= -2,5x
B. l: y= -x

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2015 af StoreNord

Differentier f(x), og find ud aaf om den kan have samme hældning som de to rette linjer (som har hældningerne -2,5 og -1)


Svar #2
31. oktober 2015 af Needhelptak (Slettet)

Ja så meget fattede jeg også ;) men ved ikke hvordan jeg skal gøre det ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2015 af StoreNord

f(x)=x1,5-x     skal differentieres:

Tag med højre hånds tommel- og pegefinger    1,5 og put det foran x, tæl så exponenten 1,5 èn ned til 0,5. 

Med hensyn til andet led   er det jo -x1.   Der kan du udføre den samme manøvre.


Svar #4
01. november 2015 af Needhelptak (Slettet)

Og er det "bare" det jeg skal gøre?


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.