Matematik

Matematik

01. november 2015 af MF30 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude.

Jeg sidder her og er lidt fortabt ang. med denne opgave. Opgaven lyder således:

Prisen på en pose kaffe stiger med 3,2 kr. pr. år efter 2001, hvor den kostede 24 kr.

Opskriv en forskrift for den funktion, der beskriver prisen på en pose kaffe som funktion af antal år efter 2001.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2015 af SådanDa

Prisen på kaffe i 2001 er 24 kr.
Efter 1 år er prisen steget med 3,2 kr., altså er prisen nu: 3,2+24=27,2 kr.

Efter 2 år er prisen steget med endnu 3,2 kr., altså er prisen nu:3,2+3,2+24=3,2*2+24=30,4 kr.

Efter 3 år: 3,2+3,2+3,2+24=3,2*3+24=33,6 kr.

Efter x år: 3,2+...+3,2 (x gange) =3,2*x+24 kr.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.