Matematik

Opgave med regneforskrift?

02. november 2015 af bella1999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det ville være en stor hjælp hvis nogen kunne give mig svarene og mellemregningerne til dette opgave, jeg har lagt skemaet som et vedhæftet fil:

Opgaven:

Ved et laboratorieforsøg anbringes et måleglas med sprit på en vægt, og vægten aflæses. Desuden aflæses rumfanget af spritten. Herefter hældes mere sprit i glasset, og der aflæses igen. Skemaet nedenfor viser resultaterne af målingerne.

SPØRGSMÅLET: Bestem vægten af måleglasset.

Vedhæftet fil: OPGAVE SKEMA.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2015 af SuneChr

Omregn i første omgang rumfanget af spritten til massen i g.
Lav dernæst lineær regression på tallene i det nye skema.
I funktionsforskriften
f (x) = ax + b    hvor x er g sprit og f (x) er massen i g af sprit og måleglas
kan man da sætte x = 0 og dermed finde måleglassets masse i g.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2015 af mathon

Undlad at sende spørgsmål til den samme tråd to gange.
bliv i
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1637159
 


Svar #3
02. november 2015 af bella1999 (Slettet)

Hvad skal jeg så gøre hvis jeg ville  Gør rede for, at vægten af sprit (uden måleglas) er proportional med rumfanget og Angiv  proportionalitetskonstanten. ? tak


Svar #4
02. november 2015 af bella1999 (Slettet)

#1

Omregn i første omgang rumfanget af spritten til massen i g.
Lav dernæst lineær regression på tallene i det nye skema.
I funktionsforskriften
f (x) = ax + b    hvor x er g sprit og f (x) er massen i g af sprit og måleglas
kan man da sætte x = 0 og dermed finde måleglassets masse i g.
 

Tak! men hvad gøre jeg så hvis jeg ville beregn 1 liter sprit?


Skriv et svar til: Opgave med regneforskrift?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.