Fysik

Bestem resultanten og den vinkel resultanten danner med kraften på 360 N

03. november 2015 af SpY2134 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til en fysik opgave.

Spørgsmålet lyder; To kræfter på henholdvis 135 N og 360 N danner en vinkel på 110 grader med hinanden. Bestem resultanten og den vinkel, resultanten danner med kraften på 360 N.

Håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2015 af SuneChr

I parallelogrammet ABCD,  A = 110º,  |AB| = 135,  |AD| = 360  er |CD| = |AB| og D = 70º
Beregn resultanten |AC| v.h.a. cos-relationen.  CAD kan beregnes v.h.a. sin-relationen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2015 af mathon

          F_{res}=\sqrt{{F_1}^2+{F_2}^2+2\cdot F_1\cdot F_2\cdot \cos(v)}

          \angle v=\tan^{-1}\left ( \frac{135}{360} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2015 af mathon

korrektion:

          F_{res}=\sqrt{{F_1}^2+{F_2}^2+2\cdot F_1\cdot F_2\cdot \cos(v)}

          \angle v=\cos^{-1}\left (\frac{{F_{res}}^{2}+{F_{st\o rst}}^{2} -{F_{mindst}}^{2}}{2\cdot {F_{res}}\cdot {F_{st\o rst}}} \right )


Skriv et svar til: Bestem resultanten og den vinkel resultanten danner med kraften på 360 N

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.