Kemi

Ændring af entropi?

05. november 2015 af Luxiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Følgende er givet: 

Herfra skal jeg så bestemme ændringen i entropi. Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal finde det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

360 g ~ 360g / 18g/mol = 20 mol

ΔHo =  20 mol * [ 38,0 J/(oC*mol) * (0oC - 25oC) - 6,0*103 J/mol + 75,3 J/(oC*mol) * (-10oC - 0oC) ]

 


Svar #2
05. november 2015 af Luxiee (Slettet)

Jeg er ret sikker på at du har gang i enthalpien der, og ikke entropien. 


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, hov.

Mon ikke det så er noget med

ΔS = ∫ dQrev/T

Ved konstant tryk er Q = ΔH. Og hvis vi antager, at processen er reversibel, så har vi Qrev = ΔH

ΔS = n * [  ∫TstartTfrysepunkt Cp,m(l) *dT/T - ΔHfus/Tfrysepunkt + ∫TfrysepunktTslut Cp,m(s) * dT/T ]  <=>

ΔS = n * [ Cp,m(l) * ln(Tfrysepunkt/Tstart) - ΔHfus/Tfrysepunkt + Cp,m(s) * ln(Tslut/Tfrysepunkt) ] 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Husk at indsætte temperaturerne i K.


Skriv et svar til: Ændring af entropi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.