Fysik

Vekselspænding Stjerneforbindelse Opgave

06. november 2015 af Teko123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg er i gang med at løse denne opgave, men jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg finder den samlede effekt.

Vedhæftet fil: opgave 2.JPG

Svar #1
06. november 2015 af Teko123 (Slettet)

#1

Vedhæftet fil:opgave 2.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2015 af hesch (Slettet)

4.4:  Hovedspænding eller yderspænding = 400V   →

Fasespænding, Ufase = 400V / √3 = 230,94V

P = P1 + P2 + P3 = Ufase2 / ( R1 || R2 || R3 ) = (230,94V)2 / 5,454545Ω = 9778W.

Modstandene sidder jo egentlig ikke i parallel, men de ved ikke at deres respektive spændinger har forskellig fase.

4.5:   P2 = Ufase2 / 20Ω

Spændingen imellem R3 og N:  Det forstår jeg ikke. R3 har to forskellige spændinger, for R3 har to terminaler.  Så du kan svare 0V eller 230,94V.


Svar #3
06. november 2015 af Teko123 (Slettet)

Ufase2 / ( R1 || R2 || R3 ) = P det viste jeg ikke at man kunne gøre på den måde, Jeg var lidt i tvivl om hvordan man lægger effekt samen, så det er bare helt enkelt ( IN1* R1 ) + ( IN22 * R2 ) + ( IN32 * R3 ). 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2015 af hesch (Slettet)

Jaah, det kan du også ( sidste linie ).


Skriv et svar til: Vekselspænding Stjerneforbindelse Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.