Matematik

Udvikling

07. november 2015 af annedenseje (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tabellen viser udviklingen i de årlige udgifter til lobbyarbejde i den amerikanske kongres i perioden         1999-2009

År(1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009

Udgift mia. $ (1,44 1,56 1,64 1,82 2,04 2,17 2,43 2,62 2,85 3,30n3,49

I en model kan udviklingen beskrives ved Y=b*a^x

hvor y er den årlige udgift (målt i mia $), og x er antal år efter 1999

a) Benyt tabellens data til at bestemme a og b

b) Bestem fordoblingstiden

c) Den faktiske årlige udgift var 2,61 mia $ i 2010. Hvor mange procent er modellens værdi større end den faktiske årlige udgift?

Jeg har brug for hjælp til alle 3 opgaver, da jeg ikke lige ved hvordan jeg skal gribe den an.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2015 af mathon

a)
          foretag eksponentiel regression på din DATA.

b)
?          fordoblingstiden
                                      X_2=\frac{\log(2)}{\log(a)}

c)
          1+r=\frac{1{,}44\cdot a^{11}}{2{,61}}                          r=\frac{p}{100}


Svar #2
07. november 2015 af annedenseje (Slettet)

Tak!!!


Skriv et svar til: Udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.