Matematik

Matematik hjælp!!!

08. november 2015 af anne164s (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey alle sammen jeg er sider virkelig fast i en opgave, og håber i kan hjælpe mig.

opgaven lyder

tabellen viser antallet af fangede laks i skjern Å i perioden 15. april til 15. september for hvert af årene 2002-2015

år 2002|2003|2004|2005

antal 82|123|191|259

i model antages det, at antallet N af fangede laks i Skern Å i perioden 15. april til 15. september er en linær fuktion af tiden t (målet i år efter 2002).

A) Bestem en ligning for sammenhæng.

 Håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2015 af mathon

Foretag lineær regression på dine DATA.


Svar #2
08. november 2015 af anne164s (Slettet)

Mange tak det var en stor hjælp. Jeg er ikke den store indenfor exel og matematik, så kan du måske også hjælpe mig med B og C?
(B lyder) hvor mange laks vil der blive fanget efter år 2010 ifølge modelle
(C lyder) hvornår vil antallet af fangede laks ifølge modellen overstige 500.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2015 af mathon

B.
             f(8)=a\cdot 8+b

C.

             500=a\cdot x+b

             x=\frac{500-b}{a}                                   a og b har du bestemt under A.

            
        


Svar #4
08. november 2015 af anne164s (Slettet)

Hvor kommer 8 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2015 af mathon

år 2010 er 8 år efter 2002.


Svar #6
08. november 2015 af anne164s (Slettet)

jeg siger mange tak for hjælpen, du har virkelig været en hjælp. 


Skriv et svar til: Matematik hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.