Matematik

Differential ligninger

08. november 2015 af jens12234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der en derude som kan hjælpe mig med en opgave som omhandler differentialligninger? Ville være til STOR hjælp! Jeg har svært ved at differentiere funktionen..

Jeg har vedhæftet opgaven som et billede


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2015 af peter lind


Svar #2
08. november 2015 af jens12234 (Slettet)

Har du mulighed for at hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2015 af peter lind

Du kan enten bruge reglen om differentiation af en kvotient eller reglen om differentiatio af en sammensat funktion. De giver begge

(1/g(x)) = -g'(x)/g(x)2


Svar #4
08. november 2015 af jens12234 (Slettet)

Kan du hjælpe mig på vej? ender ud i noget rod.. jeg siger, at den indre funktion er f(x)=-1/2t^2+2


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2015 af peter lind

Det er den også. Du kan bare sætte den ind i formlen i #3


Svar #6
08. november 2015 af jens12234 (Slettet)

har bare aldrig set eller lært om den formel, som du skriver... så tænkte det var smartere, at følge regnereglen for sammensatte funktioner


Svar #7
09. november 2015 af jens12234 (Slettet)

Har fundet ud af det første spørgsmål. Men nogle som kan hjælpe med, at angive koordinaterne til funktionens ekstrema?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2015 af peter lind

Løs ligningen dN/dt = 0. løsningen angiver for hvilken t, der er ekstrema


Skriv et svar til: Differential ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.