Matematik

trapezer og rektangler

08. november 2015 af tulletøzen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har problemer med opgave 1 og opgave 6 i dette opgavesæt...

Det ville være super fantastisk hvis nogen har lyst til at kigge på det en gang 

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Opgavesæt nr.5.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2015 af SådanDa

I opg 1 a) kan du bruge at en trekants areal er 1/2*grundlinje*højde og så indse at ABD og ACD har samme grundlinje og er lige høje! :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2015 af SådanDa

Og i opg 1 b) har du så at ArealABD=ArealACD, desuden har du at ArealABD=ArealAED+ArealABE og ArealACD=ArealAED+ArealCDE så derfor:

ArealAED+ArealABE =ArealAED+ArealCDE  => ArealABE=ArealCDE.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2015 af StoreNord

Opgave 6)

2 gange længde + 2 gange bredde  = 43 meter        giver ligningen

2x+2y=43

længde gange bredde = 100 m²          giver ligningen

x*y=100   <=> y= 100/x               indsættes i den første ligning.

Det giver en andengradsligning, som du ganger med x på begge sider.

Og så løser du den med Diskriminant-metoden.


Svar #4
08. november 2015 af tulletøzen (Slettet)

Tusind tusind tak for jeres svar :)

De to første var rigtig fantastiske - så det har jeg fundet ud af :D

Kan dog stadig ikke få opgave 6 til at passe :-/

Fik det til at passe i omkredsen men ikke arealet... Kan du evt. uddybe på en måde???? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. november 2015 af StoreNord

Jeg har fået x=14,69.    Så er y=100/14,69=6,81

Arealet er A=x*y=14,69*6,81=99,97  altså ca 100


Svar #6
08. november 2015 af tulletøzen (Slettet)

Arh, tusind tak for hjælpen :D

Nåede også lige selv at finde ud af det, men tusind tusind tak for din tid :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2015 af Soeffi

#0.


Skriv et svar til: trapezer og rektangler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.