Matematik

Isolering af x i pufferligning

08. november 2015 af Saraheb (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Efter en omskrivning af pufferligningen har jeg:

pH=pKa+log nbase - X /nsyre - X

Nu er mit problem bare at jeg ikke er god til at isolere, er der nogle der kan hjælpe, med at isolere x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2015 af mathon

       \frac{n_b-x}{n_s-x}    er forkert.

skal enten være
                                  \frac{n_b-x}{n_s+x}   eller   \frac{n_b+x}{n_s-x}


Svar #2
08. november 2015 af Saraheb (Slettet)

nb+x / ns - x


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2015 af mathon

                           pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b+x}{n_s-x} \right )

                           \frac{n_b+x}{n_s-x}=10^{\, pH-pK_s}

                           x=\frac{10^{\, pH-pK_s}\cdot n_s-n_b}{1+10^{\, pH-pK_s}}


Svar #4
08. november 2015 af Saraheb (Slettet)

Du har reddet min dag, tak!


Skriv et svar til: Isolering af x i pufferligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.