Matematik

Sammenhængen mellem den første og afledende funktion

08. november 2015 af Selina1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg er igang med en emneoopgave og et af spørgsmålene lyder sådan:

" Forklare sammenhængen mellem funktionen, den første og den anden afledede."

Jeg forstår ikke helt hvordan det skal forklares? 

Jeg håber derfor at der er nogen som kan hjælpe mig lidt på vej. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2015 af hesch (Slettet)

Du cykler ud ad en landevej.

Til tiden t befinder du dig i positionen P(t)

Til tiden t har du hastigheden v(t) = dP(t)/dt  ( ændring af position pr. tidsenhed ).

Til tiden t har du accelerationen a(t) = dv(t)/dt = d2P(t)/dt2   (ændring af hastighed pr. tidsenhed)

Det er den fysiske sammenhæng.


Skriv et svar til: Sammenhængen mellem den første og afledende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.