Matematik

opgave om differentialligninger

08. november 2015 af jens12234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Har denne opgave, som jeg godt kunne bruge hjælp til. Den lyder således: 

Funktionen f har lokalt maksimum i (2,3) og er løsning til differentialligningen f ''(x)=-x. 
Angiv en regneforskrif for f. 

Nogle som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

f ''(x) = -x

f '(x) = -½x2 + a

f(x) = -1/6 x3 + ax + b

Du kan så bestemme a og b ud fra

f '(2) = 0  og  f(2) = 3


Skriv et svar til: opgave om differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.