Matematik

Opgave -> L(t)=b*t^a

10. november 2015 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heysa!

Jeg har fået en aflevering, hvor jeg simpelthen ikke kan få en af opgaverne til at passe og aner ikke hvordan de skal udregnes, så derfor tænkte jeg om der ikke er en venlig sjæl, der vil hjælpe mig - Jeg vil bare have forklaret hvad jeg skal gøre, så skal jeg nok selv regne på det..

Opgaven er vedhæftet som et billede..

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Hvis du tager logaritmen på begge sider af lighedstegnet får du:

log(L(t)) = log(b) + a*log(t)

Hvis du så erstatter log(L(t)) med y, log(b) med k og log(t) med x får du:

y = k+ax,

hvilket er ligningen for en ret linie. Du kan derfor tage logaritmen til alle tallene i tabellen og derefter finde k og a ved lineær regression. Bagefter kan du finde b ud fra k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2015 af Lubas (Slettet)

Du kan også bare lave potensregression på din lommeregner


Svar #3
11. november 2015 af Anonyminized (Slettet)

Mange tak begge to! 


Skriv et svar til: Opgave -> L(t)=b*t^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.