Matematik

Ligninger

10. november 2015 af superfisk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med disse?

Opgaverne vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2015 af StoreNord

Vurder i alle brøker hvad x ikke må være.

a) dividèr på begge sider med 1

b) flyt den højre brøk over på den anden side og gang over kryds.

c) skaf andet led samme nævner som første led og læg dem sammen og gang over kryds.

d) skaf første led samme nævner som andet led led og læg dem sammen og gang over kryds.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Det er ca 50 år siden udtryk som at gange over kors (ikke kryds) blev bandlyst, fordi det kan give misforståelser. Udtrykket har givet anledning til mange bisare løsningsforslag til ligninger som den i c.

I stedet ganger man ligningen igennem med én nævner ad gangen.

Man flytter heller ikke over på  den anden side. Det har også givet anledning til misforståelser. Læg til på begge sider af lighedstegnet, træk fra, gang eller divider, hver gang på begge sider af lighedstegnet. Så har man bedre styr på, hvad der sker.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2015 af mathon

a)
           \frac{2x+10}{x+5}=2\; \; \; \; \; \; \; \; G=\textup{R}\backslash\{-5\}

            \frac{2(x+5)}{x+5}=2

            x+5=x+5      hvilket er sandt for \forall x\in G


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2015 af mathon

b)
          \frac{(3-x)}{(x-4)}-\frac{-2x}{2(x-4)}=0\; \; \; \; \; \; \; G=\textup{R}\backslash \{4\}              multiplicer med 2(x-4)

           2(3-x)+2x=0

           6-2x+2x=0

            6=0      hvilket er en absurditet, hvorfor

                          L= {\O }


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2015 af mathon

c)
          \frac{2x}{x+1}+2=\frac{4x+2}{x+1}\; \; \; \; \; \; \; \textbf{\textup{G}}=\textup{ R}\backslash \{-1\}

          2=\frac{4x+2-2x}{(x+1)}

          2=\frac{2(x+1)}{(x+1)}

          2=2    hvilket er sandt \forall x\in \textbf{G}

                


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.