Matematik
Ligninger
11. november 2015 af
superfisk (Slettet)
-
Niveau: C-niveau
Nogle der kan hjælpe?
Vedhæftet fil: Skærmbillede 2015-11-11 kl. 17.19.39.png
Svar #1
11. november 2015 af SådanDa
Prøv at trække det hele over på en side:
x2+3x+2=ax2-5x+1 <=> 0=ax2-x2-5x-3x+1-2 <=> (a-1)x2-8x-1=0
Nu har du altså en 2. gradsligning med "a"=(a-1), "b"=-8 og "c"=-1
Husk så at en 2. gradsligning har lige netop én løsning når d=0, hvor d=b2-4*a*c og ingen løsninger når d<0 :)
Skriv et svar til: Ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
