Matematik

3 grads og f´(x)

11. november 2015 af hanneannette98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1)bestem konstanten a så f´(3)=1, i det f(x)=ax3-2x+5?

Forstår ikke dette overhovedet forstår at hældeningen er 1 i 3  (x=3)

2)opstil ligningen for tangententil graf(f) i punktet  p(3,f(3))?

hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2015 af SådanDa

1) bestem først f'(x) og sæt så 3 ind på x-pladsen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2015 af Ligegladmeddet (Slettet)

2)

Definer din funktion via maple

Brug: f'(x_0)*(x_0-x)+f(x_0)

x_0 er dit x-punkt, som du får opgivet i P(3,f(3))


Skriv et svar til: 3 grads og f´(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.