Matematik

Bestem en ligning for tangenten

13. november 2015 af meta246 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med en afleveringsopgave og er nået til nedstående problem. Er der nogle her som der kan hjælpe mig med hvad jeg skal.... så jeg kan forstå det :)

b)   Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen g(x)=e^xi punktet (0,1). Gør ved hjælp herfra rede for at e^x≈x+1 når x er tæt på 0.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2015 af mathon

Tangentligning i (0,1):

                                        y=e^0\cdot (x-0)+1    

                                        y=1\cdot x+1   

                                        y=e^x=x+1 

                                        e^x\approx x+1   for x \to 0


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.