Matematik

Arealbestemmelse uden hjælpemidler

13. november 2015 af Light-Lover (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået ogaven at finde arealet, der afgrænses af denne funktion

f(x)=e^{x}+2

og 

x=1

Opgaven er uden hjælpemidler. Mit primære spørgsmål er, hvordan regner man med e uden hjælpemidler?

For Eulers tal er jo 2,718.... og det er jo ikke lige så nemt at regne med umiddelbart


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Læg mærke til, at der kuner opgivet én x-værdi. Et godt gæt på den anden er ±∞. Prøv at stille integralet op og find de to mulige værdier (fra -∞ til x=1 og fra x=1 til ∞). Prøv også med g(x) = ex og sammenlign. Jeg tror ikke, du behøver værdien af e.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2015 af SuneChr

Jeg vil gætte på, at punktmængden, hvis areal ønskes bestemt, er
{ (x ; y) | 0 ≤ x ≤ 1  ∧  0 ≤ y ≤ f (x) }


Svar #3
13. november 2015 af Light-Lover (Slettet)

Jeg var ret overbevist om at punktmængden var mellem 0 og f(1) eftersom vi kun befinder os på A-niveau og opgaven skulle kunne løses uden hjælpemidler.

Jeg fik løst integralet og endte med et lidt spøjst udtryk men det gav da nogenlunde mening.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du bør nok lige undersøge, hvad den manglende grænse er.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2015 af SuneChr

# 3
Hvad er da det spøjse udtryk?
Det skal bemærkes, at e er ikke mere mystisk end π er. De kan bare ikke udtrykkes i en endelig decimalbrøk eller i et rationalt tal p/q hvor p og q er hele tal.


Skriv et svar til: Arealbestemmelse uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.