Matematik

HJææælp har mega brug for jeres hjælp omkring noget mobile abonnement udregning

15. november 2015 af sille1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et mobilabonnement har en minuttakst for tale og en månedlig abonnementsgebyr. Det oplyses, at hvis man taler i 43 minutter på en måned koster det 205,45 kr, og hvis man taler i 259 minutter på en måned koster det 237,85 kr. 

a)  Hvad er minuttaksten og abonnementsgebyret? 

b)  Hvad vil det koste, hvis man taler 184 minutter på en måned? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2015 af peter lind

Det er en lineær funktion hvor prisen på en måned er f(x) = a*x+b, hvor x er antal talte minutter. Der gælder f(43) = 205,45 og f(259) = 237,85


Svar #2
15. november 2015 af sille1997 (Slettet)

og hvordan er det så jeg regner den ud der fra (er det så derefter sådan noget med log et eller andet 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2015 af mathon

du har
                 259a+b=237{,}85
                 43a+b=205{,}45                subtraktion giver

                  216a=32{,}40
                  a=\frac{32{,}40}{216}=0{,}15

                  b=205{,}45-43\cdot 0{,}15


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2015 af mathon

                 \underset{kr}{f(x)}=0{,}15\cdot \underset{min}{x}+\underset{abb}{199}


Skriv et svar til: HJææælp har mega brug for jeres hjælp omkring noget mobile abonnement udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.