Matematik

Matematik aflevering

17. november 2015 af mimada (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg har lavet spørgsmål a i opgaven, men jeg har det svært med at lave spørgsmål b. Håber på at der er nogen der vil svare på den. opgaven er i filen. 

Vedhæftet fil: matematik aflevering.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2015 af mathon

Beregn et udtryk for:
                                         f(x+\Delta x)-f(x)


Svar #2
17. november 2015 af mimada (Slettet)

Vil du ikke lige uddybe det, forstår det stædig ikke :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2015 af Soeffi

#0. 

Ved et laboratorieforsøg hænges en fjeder op ved siden af en målestok. Når der hænges et lod på fjederen, bliver fjederen længere. Fjederens position aflæses på målestokken ud for pilen. Nedenstående tabel viser en række måleresultater.

Loddets vægt (gram) 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100

Fjederens position (cm) 13,0 16,5 22,5 22,5 28,5 31,5 34,5 38,0 40,5

Det oplyses, at fjederens position som funktion af loddets vægt med god tilnærmelse kan beskrives ved en matematisk model af formen f(x) = ax+b, hvor f(x) er fjederens position, målt i cm, og hvor x er loddets vægt, målt i gram.

a) Bestem tallene a og b, og gør rede for deres betydning for fjederen.

a = 10,23333 og b = 0,3048485

a angiver fjederkonstanten og b angiver målpunktet når fjederen ikke er belastet.

 b)  Gør rede for, at ændringen af fjederens position er proportional med vægten af det lod, der hænges yderligere på.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2015 af mathon

           f(x+\Delta x)=a(x+\Delta x)+b

           f(x+\Delta x)=(ax+b)+a\Delta x

           f(x+\Delta x)=f(x)+a\Delta x

           f(x+\Delta x)-f(x)=a\Delta x

           \Delta y=a\cdot \Delta x

           \frac{\Delta y}{\Delta x}=a                  y og x er ligefrem proportionale


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2015 af mathon

korrektion:
                     Δy og Δx er ligefrem proportionale


Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.