Matematik

ligninger med ln og log

17. november 2015 af Elev1097 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg mangler stor hjælp til nogle ligninger her med ln og log. 
Jeg har lavet nogle stykker, dog med problemer. Men jeg er da kommet frem til et svar. 
De resterende opgaver jeg er gået helt i stå i er 

1) log (2-3x) = lne^3 

2) Inx + ln(x+2) = 3 * ln2 

3) log(3-x)-logx = 2 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse dem, så det ville være en stor hjælp hvis en kunne hjælpe :) 

på forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2015 af mathon

1) log (2-3x) = lne^3 

          \log(2-3x\)=3

          2-3x=10^3


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2015 af mathon

2) Inx + ln(x+2) = 3 * ln2       x > 0

    \ln(x(x+2))=\ln(2^3)

    x(x+2)=8


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2015 af mathon

3) log(3-x)-logx = 2 

     \log\left ( \frac{3-x}{x} \right )=2\; \; \; \; \; \; \; x>0

     \frac{3-x}{x} =10^2


Svar #4
17. november 2015 af Elev1097 (Slettet)

Tak for hjælpen :) 

- men i fx. nr. 1. Er 2-3x = 10^3, det er vel ikke svaret? 
så skal jeg bare regne den derfra? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2015 af mathon

Ja


Skriv et svar til: ligninger med ln og log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.