Matematik

logaritme funktioner

17. november 2015 af pvmnr (Slettet) - Niveau: A-niveau

2*log(x+4)=6

hvordan løser jeg ovenstående? er det noget med at e^x er det omvendte af log(x)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2015 af mathon

           2*log(x+4) = 6      x > -4

           \log(x+4)=3

           x+4=10^3


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2015 af 123434 (Slettet)

Jeg benytter reglen

x*log(a)=log(ax)

2*log(x+4)=log(x+4)2

log(x+4)2=log(x2+16+8x)

log(x2+16+8x)=6

10log(x2+16+8x)=106

x2+8x+16=100.000

x2+8x+16-100.000=100.000-100.000

x2+8x-999.998=0

x=996 V x=-1004

Den negative løsning forkastes, da et man ikke kan tage logarimen af et negativt tal 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2015 af mathon

           \log(x+4)=3

           x+4=10^3

            x=996

                                    log(x2+16+8x) er unødvendigt.


Skriv et svar til: logaritme funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.