Matematik

Opgave

17. november 2015 af logawbjpgv< (Slettet) - Niveau: B-niveau

en vej danner vinklen 8 grader med vandret. Beregn vejens stigning i procent. 

Skal man ikke bruge cosinus. Cos(8) = 0.99

Jeg ved bare ikke, hvad jeg gør nu


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2015 af peter lind

nej. du skal bruge tangens


Svar #2
18. november 2015 af logawbjpgv< (Slettet)

Så hvis man forestiller sig en bakke, som jeg har vedhæftet i filen, så vil tangens til de 8 grader være den hosliggende katete og stigningsprocenten være den modstående ? 

Vedhæftet fil:509.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2015 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. november 2015 af peter lind

Nej. Trekanterne vender forkert. Den ene katete skal være vandret og den anden katete være lodret


Svar #5
18. november 2015 af logawbjpgv< (Slettet)

Ok, men jeg tænker, at sin(8) = 0.139 og cos(8) = 0.99

Tangens er = a/b så dvs. 0.139/.99 = 0.14 

Vil vejen så ikke have en stigningsprocent på 14 % - fordi tan^-1(0.14) = 8 grader ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2015 af peter lind

Du kan slå tangens direkte op på din lommeregner. Jeg vil hellere sige at stigningen er 14% forde tan(8º) = 0,14


Svar #7
18. november 2015 af logawbjpgv< (Slettet)

Tusind tak, men har jeg brugt den rigtige metode til at finde frem til resultatet? 


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.