Matematik

Matematik aflevering

18. november 2015 af Matie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har en aflevering i matematik der blandt andet omhandler sinus og cosinus relationerne.

Jeg kan virkelig ikke forstå, specielt en af opgaverne hvor der står at man skal bestemme Vinklen A, i en

trekant der er delt op i 2 retvinklede. Der er kun angivet højden som er 5 og AB som er 7. 

Jeg er virkelig forvirret, er der kan der en der muligvis kan forklare hvilken formel man bruger til dette stykke?

Mvh. Caroline 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2015 af mathon

Lad os få hele opgaveteksten.


Svar #2
18. november 2015 af Matie (Slettet)

Opgave 3 & 4 forstår jeg ikke.
Vedhæftet fil:image.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2015 af mathon

a)

Vinkel A er mindre end 90°, hvorfor supplementvinklen ikke kan være en løsning.

I en retvinklet trekant:
                                    sinus til en spids vinkel er lig med forholdet mellem
                                    den vinklen modstående side og hypotenusen

                                                   \sin(A)=\tfrac{5}{7}

                                                   A=\sin^{-1}(\tfrac{5}{7})
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2015 af mathon

b)

Trekantarealet er lig med en halv højde gange grundlinje

                                    T=\tfrac{1}{2}\cdot h\cdot [AC]=25

        isoler h.

                  

                                  


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2015 af mathon

c)

        Af cos-relationen
         følger:
                          a^2=b^2+c^2-2\cdot b\cdot c\cdot \cos(A)

                          a^2=10^2+7^2-2\cdot 10\cdot 7\cdot \sqrt{1-\sin^2(A)}

                          a^2=10^2+7^2-2\cdot 10\cdot 7\cdot \sqrt{1-\left(\tfrac{5}{7}\right)^2}
       


Svar #6
19. november 2015 af Matie (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!:-)

Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.