Matematik

matematik

18. november 2015 af Frederikke1333 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et bestemt gårdsalg i Damhus har man i en periode optalt antal kunder, der har købt et bestemt antal æg. Resultatet af optællingen fremgår af tabellen.

Antal æg: 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12.

Antal kunder: 50, 8, 22, 11, 16, 5, 31.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2015 af StoreNord

Hvad skal vi bruge dèt til?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2015 af 123434 (Slettet)

I et bestemt gårdsalg i Damhus har man i en periode optalt antal kunder, der har købt et bestemt antal æg. Resultatet af optællingen fremgår af tabellen.
a) Bestem middelværdien for antal æg købt af den enkelte kunde.
Antal æg         6 7   8 9 10 11 12
Antal kunder 50 8 22 11 16 5 31

Gns=(50*6+7*8+8*22+9*11+10*16+11*5+12*31)/(50+8+22+11+16+5+31)


Svar #3
18. november 2015 af Frederikke1333 (Slettet)

Ahhh jaa, sorry! Bestem middelværdien for antal æg købt af den enkelte kunde.

Det giver 4712, det er ret meget?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du har regnet galt i udregningen af udtrykket. Selve udtrykket fejler ikke noget.

Prøv at selekte det og tryk ctrl-c. Start et regneark og skriv et lighedstegn i et felt og tryk så ctrl-v inden du forlader feltet. Så skulle regneudtrykket gerne stå i feltet med et lighedstegn foran. Når du går ud af feltet, beregnes værdien, og det er noget helt andet end 4712. Prøv så bagefter at gå din udregning efter.


Svar #5
18. november 2015 af Frederikke1333 (Slettet)

Nu bliver det 330, kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Nej. Det skal ligge mellem det mindste og største antal æg 1 kunde køber.


Svar #7
18. november 2015 af Frederikke1333 (Slettet)

Så forstår jeg det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2015 af Jegvedingenting

#7

Gennemsnit/middelværdi:

(50*6 + 8*7 + 22*8 + 11*9 + 16*10 + 5*11 + 31*12) / (50 + 8 + 22 + 11 + 16 + 5 + 31)

= 1218 / 143 = 8,52 æg pr. kunde

Det vil sige at du allerførst ganger (antal æg med antal kunder) i din første parentes og deler dette tal med (summen af antal kunder) i din anden parentes. Altså

(antal kunder ganget med antal købte æg) / (summen af antal kunder) = antal æg pr. kunde


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

#7

Gennemsnittet skal mindst være 6, fordi alle har købt 6 æg og nogle har købt flere.

Tilsvarende har alle højst købt 12 æg og vi ved, at der er nogle, der har købt færre, hvorfor gennemsnittet må være mindre end 12.

Jeg kunne godt tænke mig at se dine udregninger. Hvis du bruger lommeregner, kan det være her det går galt med udregningen.


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.