Fysik

Jævnt accelereret bevægelse.

19. november 2015 af jenskristian1993 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En opg

En dragster racer gennemkører den klassiske 1/4 mile (402,33 m) fra hvile på 6,0s 

a) Hvat er gennemsnitaccelerationen for dragsteren?

b) Hvor stor bliver maksimalhastigheden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2015 af peter lind

Formlerne for en jævn voksende bevægelse som står i din bog og formelsamling

a) s = ½a*t2

b) v = a*t


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2015 af mathon

              a=\frac{2s}{t^2}

              v=\sqrt{2\cdot a\cdot s}=\sqrt{2\cdot \frac{2s}{t^2}\cdot s}=\sqrt{2^2\cdot \left (\frac{s}{t} \right )^2}=2\cdot \frac{s}{t}


Skriv et svar til: Jævnt accelereret bevægelse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.