Matematik

Euler's formel

19. november 2015 af onewingedweeman (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

26*e^{t}*cos(t)-26*e^{2*t}+t

dette er højre siden af en andengrads differentialligning, som jeg har brug for at føre gennem Euler's formel. kan jeg det på denne ligning og hvordan ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2015 af peter lind

Hvad mener du med at føre den gennem Eulers formel ?

Det er jo et funktionsudtryk du har ikke en ligning.

Du har jo haft et næsten identisk funktionsudtryk tidligere. Hvis der noget i svaret du ikke forstår der må du redegøre for det i denne tråd fremfor at oprette en tråd med et meget mystisk spørgsmål


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. november 2015 af mathon

Eulersformel er jo
for ethvert reelt tal t
gælder:
                                       e^{it}=\cos(t)+i\sin(t)

med
                                       \cos(t)=e^{it}-i\sin(t)
                              


Svar #3
19. november 2015 af onewingedweeman (Slettet)

denne ligning er hvad der står i selve opgaven. den, som jeg havde tidligere var en, hvor jeg antog at der mentes "sin(t)" istedet for "+t".


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du har allerede en tråd om emnet. Fortsæt med at bruge den. Ellers skaber du forvirring.

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1642097


Skriv et svar til: Euler's formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.