Matematik

Er der matematik i vulkaner?

20. november 2015 af Lindeschou98 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Vi er en gruppe piger der skriver om vulkaner i AT (naturgeografi+mat), i den sammenhæng vil jeg høre idéer til hvordan man kan inddrage matematik, forslag?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2015 af SuneChr

Vulkaner er som regel kegleformet.
Sæt jer ind i
keglen og især
keglestubben.
Højde, diameter, omkreds, .... , .... ,


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2015 af mathon

fra en tidligere opgave:

Jeg skal bestemme k, idet kraterets diameter, målt i meter, og x er energien, målt i megaton TNT.

Barringer-krateret er 1200 meter i diameter, og ved nedslaget blev der brugt en energi på 20 megaton TNT.

Jeg bruger formlerne:

                                       E=k\cdot d^{\, \frac{1}{3}}

                                     1+r_E=(1+r_d)^{\frac{1}{3}}


Skriv et svar til: Er der matematik i vulkaner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.