Matematik

Sin, cos og tan

22. november 2015 af AnneWulff (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har et spørgsmål i en matematik aflevering der hedder:

Om en spids vinkel v gælder, at sin v = 0,35.

Bestem cos v og tan v.

Hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2015 af StoreNord

Find først vinkel v.  Den er sin-1(0,35).


Svar #2
22. november 2015 af AnneWulff (Slettet)

Det er 20,5


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2015 af StoreNord

Ja, så skal du jo bare finde cos(20,5)

og tan(20,5).


Svar #4
22. november 2015 af AnneWulff (Slettet)

ahhh mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Cos v finder du ud fra cos2 v + sin2 v = 1.

tan v = \frac{sin v}{cos v}


Skriv et svar til: Sin, cos og tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.