Matematik

hvad er x

22. november 2015 af Aleynaa - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg forstår ikke følgende opgave:

x,y,z er positive hele tal :
 

x, y= 12
x,z = 15
y,z = 20

Hvad er x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2015 af PeterValberg

komma?

Er ovenstående hele opgaveteksten?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2015 af StoreNord

Hvis y,z = 4*5=20

så x være 3

og så passer det hele vist.

Men du må fortælle os, hvad det hele drejer sig om?

Der kynne vel også være flere løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2015 af Therk

"Niveau: Universitetet/Videregående" ...................


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2015 af LeonhardEuler

Formentlig ment som 

x•y= 12  ∧  x•z = 15  ∧   y•z = 20            hvor x,y,z > 0 

                   ⇔ x2yz = 12•15 ⇔ x2 = 12•15/20  = 32 ⇔ x = 3 


Skriv et svar til: hvad er x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.