Matematik

Matematik :)

23. november 2015 af umran112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har virkelig brug for jeres hjælp med denne opgave? 

Jeg skal bestemme f^1(x) til:

f(x)=3*e^x+5*x^7


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2015 af peter lind

Hvad mener du med f^1(x) ?

Er det den afledede af funktionen ?

I så fald skal du bruge at den afledede af ex er ex og at den afledede af xn er n*xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2015 af SuneChr

Du mener sikkert den omvendte funktion  f -1(x) til f (x)
Den nævnte funktion er summen af en transcendent funktion og en algebraisk funktion. Den omvendte funktion kan ikke udtrykkes eksplicit.
Hvis den omvendte funktionen skal tegnes, vil den fremstå som spejlbilledet af f (x) i linjen y = x.


Svar #3
23. november 2015 af umran112 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2015 af mathon

#0

det er ikke et hævet 1-tal men et mærke '

                f{\, }'(x)=3e^x+5\cdot 7x^{7-1}=3e^x+35x^{6}


Skriv et svar til: Matematik :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.