Matematik

Hvordan isolerer jeg x i udtrykket?

24. november 2015 af narg (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hvordan isolerer jeg x i udtrykket:

1/x+1/y=10

Er det noget med at gange med 10 på begge sider?

Jeg føler mig helt lost..
På forhånd tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2015 af mathon

         \frac{1}{x}=10-\frac{1}{y}\; \; \; \; \; x,y\neq 0

         \frac{1}{x}=\frac{10y-1}{y}

         x=\frac{y}{10y-1}\; \; \; \; \; y\neq \frac{1}{10}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2015 af mette48 (Slettet)

1/x+1/y=10          trækker 1/y fra på begge sider

1/x=-1/y+10       ganger alle led med x

1=x*(-1/y+10)    deler med (-1/y+10) på begge sider

1/(-1/y+10)=x


Svar #3
24. november 2015 af narg (Slettet)

#1

Hvad er det for et tegn du har lavet ved x,y?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2015 af LilanKahn (Slettet)

det er de tal x og y ikke må være da man ikke kan divider med 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2015 af mathon

#0

Bemærk!
                   \frac{1}{-\frac{1}{y}+10}=\frac{1}{10-\frac{1}{y}}=\frac{y}{10y-1}     når  y\neq \tfrac{1}{10}


Skriv et svar til: Hvordan isolerer jeg x i udtrykket?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.