Matematik

PLZZ hjælp Linenær funktion???

25. november 2015 af Dania1313 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Opstil en lineær funktion over priserne på bland-selv bolsjer, hvor x angiver antal af 100 gram, og y angiver antal kroner?

12,00 kr, 100 g. 

hvordan gør man det???


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2015 af StoreNord

y(x)=12x


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2015 af StoreNord

0*100 g koster 0 kr

1*100 g koster 12 kr

Det giver to støttepunkter for en graf med forskriften y(x)=ax+b

Nemlig støttepunkterne (0,0) og (1,12).

Imellem disse to støttepunkter vokser y 12, mens x vokser 1.

Det giver en hældning på:

                                                  a=\frac{\Delta_y}{\Delta_x}=\frac{12}{1}=12

og b er grafens skæring med y-aksen; så den er 0.

Din funktion er altså:                        y(x)=12x+0


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2015 af mette48 (Slettet)

Prisen    er    pris pr 100g    *    mængden

y            =     12                       x

hvor  mængden x angives i antal 100 g pakker og prisen pr 100g i kr


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2015 af SuneChr

# 0
Der er vel ikke noget i vejen for, at man må afveje 153 g eller 187 g og så betale for dét, man får?
SP 2611150159.GIF

Vedhæftet fil:SP 2611150159.GIF

Svar #5
26. november 2015 af Dania1313 (Slettet)

Tak for hjælpen. har afleveret min opgave.


Skriv et svar til: PLZZ hjælp Linenær funktion???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.