Matematik

Trapez

26. november 2015 af ACCAC (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg kan slet ikke komme igang med den her opgave.

Beregn højden i et trapez når det oplyse at arealet er 554.157mm^2, siden AB er 788mm og siden CD er 1050mm.

Beregn højden? 

Jeg tænker jeg skal regne de resterende sider ud først, men kan ikke finde hvilken formel jeg skal bruge, nogen der kan hjælpe?

Når jeg så har siderne skal jeg omskrive formlen: 

Areal = (AD + BC / 2) * h skrevet om til h = (AD + BC / 2) * Areal

på forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2015 af mathon

                             \frac{1}{2}\cdot h\cdot \left (|AB|+|CD| \right )=A_{trapez}

                            h=\frac{2\cdot A_{trapez}}{\left (|AB|+|CD| \right )}


Svar #2
26. november 2015 af ACCAC (Slettet)

Her får jeg højden til:

h = 2 * 554.157mm^2 / 788mm + 1050mm = 0,603

det giver 603 i bogen, er det fordi 554.157mm^2 skal omregnes til mm eller?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2015 af mathon

                           h=\frac{2\cdot (554157\; mm^2)}{\left (1838\; mm \right )}=603\; mm     ikke komma men opdelt i tusinder!


Svar #4
26. november 2015 af ACCAC (Slettet)

Mange tak, så er jeg med :) tak for hurtigt svar


Skriv et svar til: Trapez

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.