Matematik

find forskriften for en ekspotential funktion

02. december 2015 af Mikkeldkdk - Niveau: C-niveau

Har lidt problemer med denne opgave håber i vil hjælpe evt give mig løsningen så jeg kan se hvordan denne slags opgaver regnes.

Grafen for en ekponential funktion f(x) går gennem punkterne P(3,1) og Q(-1,16) bestem en forskrift for f(x). uden brug af lommeregner 

vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2015 af SådanDa

Du kender nok den generelle form af en eksponentiel funktion: f(x)=b·ax, du har at funktionen går gennem P og Q, det vil sige at du ved at:

1=b·a3

16=b·a-1

Dette er to ligninger med to ubekendte, dem kan du så løse?


Svar #2
02. december 2015 af Mikkeldkdk

nej


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2015 af SådanDa

Okay, vi har at:

16=b·a-1 vi isolerer b => 16·a=b  dette b indsætter vi så i den anden ligning:

1=16·a·a3  <=>  1/16=a4  <=>  4√(1/16)=a  <=>  4√(1)/4√(16)=a  <=> 1/4=a, der har vi altså a, b findes ved at indsætte a i det fra før: 16·1/4=b  <=> 4=b. 


Svar #4
03. december 2015 af Mikkeldkdk

forstår det ikke


Svar #5
03. december 2015 af Mikkeldkdk

Vil du ikke prøve at regne den fra start til slut resultatet altså funktionsforskriften


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2015 af SådanDa

Det er faktisk regnet fra start til slut, resultatet er f(x)=4·(1/4)x, a og b kan du jo aflæse i #3


Skriv et svar til: find forskriften for en ekspotential funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.