Matematik

Er det rigtigt?

03. december 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er dette rigtigt gjort:

for finde |CE|:
|CE|=10-4=6

Forholet mellem trekanternes sider:
stortrekant:lilletrekant=6:4=3:2

Det vil sige at hvis en side i den lille trekant er 2, så er vil det i den strore trekant svarer til 3.

|DE| er dermed 3.

Skærmbillede 2015-12-03 kl. 13.49.54 1.png

På den anden side på synes jeg bare at "3" virker for lidt når jeg sammenligner med billedet.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2015 af PeterValberg

Skalafaktoren k er:

k=\frac{|AE|}{|AC|}=\frac{10}{4}=2,5

Dermed er DE 2,5 gange længere end BC

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. december 2015 af lokpæø (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.