Matematik

Find forskriften i en eksponentiel funktion

03. december 2015 af Mikkeldkdk - Niveau: C-niveau
bestem en forskrift i denne eksponentielle funktion
P (3,1) og Q (-1,16)
Er gået helt kold
Se vedhæftet billede af det jeg har lavet ind til videre
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2015 af mathon

                       \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

                       a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                       b=\frac{y_1}{a^{x_1}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2015 af 656

a bestemmes:

Se vedhæftet billede

b bestemmes:

Indsæt et af punkterne ind på henholdsvis x og y´s plads i formlen for en eksponentiel funktion, og indsæt desuden den kendte a-værdi på a´s plads. Derefter isolerer du bare b som i en ligning.


Svar #3
03. december 2015 af Mikkeldkdk

vil i ikke regne den ud så jeg kan se hvordan den regnes ud helt fra bunden


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2015 af 656

For at bestemme b skal du gøre, som jeg skrev tidligere.

Se svaret på det vedhæftede billede.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2015 af mathon

                       \frac{16}{1}=a^{-1-3}=a^{-4}

                         2^4=a^{-4}

                         \left (2^4 \right )^{-\frac{1}{4}}=a

                         a=2^{-1}

                        b=\frac{1}{\left (2^{-1} \right )^3}=2^3

    y=2^3\cdot \left ( 2^{-1} \right )^x

    \mathbf{\color{Red} y=2^{3-x}}


Skriv et svar til: Find forskriften i en eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.