Matematik

matematik

04. december 2015 af Aleynaa - Niveau: C-niveau

Hej hvordan vil i kunne svare på følgende opgave (vedlagt som billede)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2015 af SådanDa

Man kan se på oplysningerne, og så prøve at opstille ligninger udfra dem, du ved at

a+b+c+d=112, i første punkt står der at b er 3 gange så dy som a, det vil sige:

b=3·a. punkt 2 dikterer at c er dobbelt så dyr som b dvs.

c=2·b og til sidst har du at 

a+b=d, du har altså disse fire ligninger:

a+b+c+d=112

b=3·a

c=2·b

d=a+b

Ved du hvordan man løser sådan et ligningssystem? :)


Svar #2
05. december 2015 af Aleynaa

Ja, men hvordan vil man kunne bruge den i denne opgave :) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2015 af SådanDa

Hvis man løser ligningssystemet finder man jo lige præcis a,b,c og d som er priserne på blomsterne! :)

Start for eksempel med at sætte dit udtryk for b ind i ligningen med c, da har du at

c=2·b => c=2·(3·a)=6·a, hvis vi også sætter b ind i udtrykket for d findes at:'

d=a+b => d=a+(3·a)=4·a, hmm så har vi altså at b=3·a, c=6·a og d=4·a, prøv at sætte disse værdier ind i ligningen a+b+c+d=112! :)


Svar #4
05. december 2015 af Aleynaa

Skal lige være med altså vi kender værdierne for c og b. dvs. vi kan sætte c og b ind i ligningen, for at finde c:

c = 2*(3*a)= 6 * a

d = a+(3*a) = 4 * a

a + 3 + 6 + 4 (det giver ikke mening) :/ jeg forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2015 af SådanDa

du har jo at b=3·a osv. når du sætter værdierne ind må du ikke smide a væk, husk det, så det bliver altså:

a+b+c+d=112 => a+(3·a)+(6·a)+(4·a)=112 <=> 14·a=112 <=> a=8, så bloms a koster altså 8 kroner. Nu kan du indsætte denne værdi i dine andre ligninger for at finde de andre blomsters pris! :)


Svar #6
06. december 2015 af Aleynaa

Jeg har prøvet men kan ikke finde frem til at det giver 112 :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2015 af SådanDa

Du har at b=3·a, i #4 fandt du frem til at c=6·a og d=4·a. Du ved at a=8. Så sæt a ind i de andre ligninger, da får du at:

b=3·8=24, c=6·8=48 og d=4·8=32.

Så er a+b+c+d=8+24+48+32=112 :)


Svar #8
06. december 2015 af Aleynaa

hvordan finder du frem til at a er 8 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. december 2015 af SådanDa

Jeg løser ligningssystemet opsat i #1, i #3 kommer jeg frem til udtryk for b,c og d som jeg i #5 indsætter i ligningen a+b+c+d=112, herefter løser jeg ligningen for a, og kommer frem til at a=8 :)


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.