Matematik

Beregn funktionsværdien f( a-1)

05. december 2015 af sallymaria (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en opgave der lyder således:

Ligningen: f(x)=1/2*x-3

Beregn funktionsværdien f(a-1)

Forstår slet ikke, hvordan jeg skal finde frem til et svar?

f(a-1)=1/2*a-1-3

Men forstår ikke hvordan jeg skal finde frem til et resultat?

Tak på forhånd!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2015 af 123434 (Slettet)

f(x)=0,5x-3

Du skal finde f(a-1)

Indsæt (a-1) på x's plads

f(a-1)=0,5*(a-1)-3=0,5a-0,5-3=0,5a-3,5

f(a-1)=0,5a-3,5

Håber det var til en hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2015 af SuneChr

# 0  Du har (næsten) gjort det rigtigt.
f (a - 1) = 1/2(a - 1) - 3 = 1/2a - 1/2 - 3 = ...
Man skal generelt indsætte "det hele" på x'es plads.


Svar #3
05. december 2015 af sallymaria (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: Beregn funktionsværdien f( a-1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.