Matematik

ligning med 2 ubekendte i Maple

07. december 2015 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, Jeg er ikke vant til at buge Maple og har lidt svært ved at finde ud af hvordan jeg opretter en ligning med 2 ubekendte. Nogen der ved hvordan en sådan oprettes i Maple?
Min ligning er TS = TS∞ - A/Mn, tvor TS∞ og A er ubekendte og begge skal beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2015 af thereseselchau (Slettet)

Her har du en guide til alle de ting du skal bruge på A  og B niveau. (I Maple selvfølgelig)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2015 af Therk

For at løse eksplicit for to ubekendte, skal du bruge to ligninger. Da kan du, i Maple indsætte to ligninger i solve-funktionen på følgende måde:

ligning1 := x+y = 10;
ligning2 := x*y = 25;
solve({ligning1,ligning2});

Erstat de to første linjer med dine ligninger.

\rule{7cm}{0.4pt}

Hvis du har to ubekendte og én ligning, kan du i bedste fald beskrive den ene ubekendte vha. den anden. Da kan du igen bruge solve, hvor du så evt. specificerer hvilken ubekendt (variabel) du ønsker at isolere.

ligning1 := x+y = 10;
solve(ligning1,x);


Skriv et svar til: ligning med 2 ubekendte i Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.